Самолетна екскурзия до Барселона, Испания

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАРСЕЛОНА, ИСПАНИЯ
БАРСЕЛОНА – В СЪРЦЕТО НА КУЛТУРАТА И АРХИТЕКТУРАТА!
С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА В ЦЕНАТА

ДАТИ: 03.04, 16.04, 23.04, 30.04, 21.05.2020  / 4 ДНИ, 3 НОЩУВКИ

Екскурзия до Барселона, Испания със самолет и екскурзовод на български език

Барселона е един от най-посещаваните градове в Испания и всяка година посреща милиони туристи от цял свят. Историята и културата на града оставят без дъх посетителите. Дали ще седнете да пиете кафе пред Sagrada Familia или ще се изгубите из уличките и ще се озовете пред пристанището, от което тръгват лайнери за различни далечни дестинации, със сигурност ще си спомняте всеки миг от пътуването в този малък свят наречен Барселона!

Историята на Барселона може да се разгледа из целия град. Най-старите райони са разположени в близост до морето, включително и пазарната зона, разположена в готическия квартал (Barri Gotic). От другата страна на главния булевард Ла Рамбла (La Rambla) е известният квартал Равал (Raval). До 80-те години на ХХ в. това е бил бедняшки квартал, включващ и китайски квартал. Днес там може да намерите скъпи бутици и заведения.

 Влиянието на маврите и франките е оставило своя траен отпечатък върху Барселона, особено в по-старата архитектура на града. С появата на франките, Барселона и Каталония започват да оформят своя идентичност, различна от тази в Испания, като това е най-осезаемо в езика. Испанците и кастилците имат много арабски думи в говора, докато каталунците имат много френски. Ето защо каталонският не е испански език, а самостоятелен такъв, който е свързан с други римски езици.

Столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания е и мястото където можете да се насладите на шедьоврите на известния архитект Антони Гауди. Антони Пласидо Гилермо Гауди и Корнет, да това е пълното име на архитекта, който е оставил творчески отпечатък в Барселона и е допринесъл за това да бъде предпочитана дестинация за милиони туристи. Едни от най-известните му творби са: Саграда Фамилия (Sagrada Familia – Светото семейство, пълно наименование на каталонски Basílica i Temple Expiatori de la Sagrada Família), това е едно от най-мащабни творения създавани в света. Строителството й е започнато през далечната 1884 г от известния архитект и до момента не е довършено. 

Парк Гуел – имотът е бил собственост на Еузебио Гуел, който запознавайки се с Гауди е бил силно впечатлен от неговите архитектурни умения и му възлага да превърне тази запустяла земя в прекрасен парк, който е собственост на Барселона от 1927 г. и може да бъде посетен от всеки. Тук се намира и известната статуя на гущер, който е станал символ на Барселона и местното население. Дворецът Гуел е една от най-луксозните и нестандартни сгради в Барселона. Построен е от мраморни колони и параболични арки, които са съчетани с изящни дърворезби. Благодарение на множеството оставени отвори е постигнат невероятен светлинен ефект, който спира дъха на посетителите. Къща Батийо е направена по поръчка на знатен индустриалец, който дава възможност на архитекта да разгърне фантазията си без да се съобразява с разходите. Тук творецът е вплел красотата на природата използвайки натурални елементи, но това, което удивлява света е,че в цялата сграда няма нито един прав ъгъл. Каса ла Педрера е шестетажна жиилищна сграда, която изглежда като направена от скала, която през годините се е загладила от морските вълни. В нея също няма нито един прав ъгъл, нито отвън, нито отвътре.

За творчеството на Гауди ще научите много по време на разходките с екскурзовода, а сега ще си позволим един цитат: „ Не знам дали награждавам гений или безумец!“. Това са думите на директора на архитектурната школа, при поредното награждаване на Антонио Гауди. Гений или безумец? Ще оставим на вас сами да си отговорите на този въпрос, разглеждайки този прекрасен град Барселона! 🙂 

Самолетна екскурзия до Барселона, Испания с екскурзовод на български език

ПРОГРАМА

1-ви ден Събиране на групата на летище София. Полет за Барселона с редовен полет на авиокомпания Wizz air. Пристигане на летището в Барселона. Посрещане от нашия представител. Трансфер до хотела и настаняване. 

2-ри ден Закуска. Следва включената в цената пешеходна обиколка "Стария Готически квартал, пристанището на Барселона и Саграда Фамилия" (около 4-5 часа)  По време на обиколката е предвидено да разгледате най-централната част на Барселона, заедно с Готическия квартал, старото пристанище и накрая се завършва с разглеждане на Саграда Фамилия, неоспоримият символ на Каталунската столица. Започваме с площад Каталуния – сърцето на Барселона, защото именно тук някога е била границата на стария град, заобиколен от крепостни стени. За да се потопим в местната атмосфера, първо ще разгледаме старата част на Барселона, където между тесните готически улички ще видим забележителности, които ще ни разкажат за славната история на града. Ще започнем с разходка по Ла Рамбла. Обектите, които ще видим тук са чешмата „Каналетас“, символ на футболния отбор на Барселона, пазара „Ла Бокерия“, „Къщата с чадърите“, музайката на Жоан Миро, след което ще се отклоним из красивия Готически квартал. Преминавайки по една от най-красивите готически улички, достигаме до площада Жауме, където се намира Кметството на Барселона и Министерския съвет на Каталуния. Продължаваме с живописния площад „Рейал“, един оазис в стария град, след което ще разгледаме фасадата на едно от първите творения на архитекта Гауди, къщата „Палау Гуел“. Излизайки отново на Ла Рамбла, пред нас се открива гледката с паметника на Колумб и старото пристанище. След кратка почивка, ще се придвижим с метро до Саграда Фамилия. Разглеждайки фасадите й, ще научите много подробности относно първоначалния проект на архитекта Антони Гауди, който продължава да се следва и изпълнява стриктно до ден днешен. Тази неповторима църква е посветена на „Светото Семейство“ и има за цел да стане най-високата в света с нейните кули, когато бъде завършена. След като я разгледаме отвън, ще има възможност за посещение на църквата и отвътре, където ще видите изпълнена идеята на Гауди за една „райска градина“.

* За желаещите да посетят Саграда Фамилия и отвътре е необходима предварителна резервация и доплащане от 33 евро (включва вход и посещение с екскурзовод на български език). Заявява се и се заплаща предварително в България.

Опция за вечерно Фламенко шоу /вижте описанието на допълнителните екскурзии/

Свободно време. Нощувка.

3-ти ден Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии

 • "По стъпките на Модернизма и Гауди" (около 4 часа)

Днес ще се потопим в света на Модернизма, където ще обърнем най-вече внимание на един от най-великите световни архитекти и ще разгледаме в детайли творенията на Антони Гауди, човека преобразил завинаги Барселона. Всички негови обекти в града са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и именно те привличат най-много туристи. Започваме с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с две чудновати къщи от Гауди, панорамната тераса с може би най-атрактивната гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди – неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка ще се придвижим с метро/автобус до улицата Пасеч де Грасия, известна още като улицата на Модернизма.Тук ще разгледаме фасадите първо на къщата Ла Педрера – странна, вълниста, пясъчна, наричана още Каса Мила. На няколко преки от Каса Педрера ще разгледаме и Каса Батьо, най-пъстрото творение на архитекта. Непосредствено до Каса Батьо ще се запознаете с творчеството на още двама видни местни архитекта и ще научите защо наричат тези къщи „Ябълката на раздора“. Обиколката ни ще продължи пешеходно през площад Каталуния, за да завърши пред един внушителен обект от епохата на Модернизма и началото на 20-ти век. Палау де ла Музика Каталана е една уникална концертна зала, построена като символ на културното възраждане на Барселона. Може би една от най-пищните сгради, които може да видите в цяла Европа с музайки и скулптури по фасадата й, дело на архитекта Доменек и Монтанер и също включена в списъка на ЮНЕСКО.

 • "Пазара Ла Бокерия, тапас дегустация и квартала Ел Борн" (около 3 часа) 

По време на тази обиколка сме предвидили да ви потопим в местната култура на хапване и на живот… Барселона е известна като кулинарна столица, където специалитетите „тапас“ (мезета) са издигнати в култ – с испански привкус, но с френска изтънченост. Ще започнем с разходка из пазара Ла Бокерия – най-големият и най-известният местен пазар, където ще видите както типични продукти за района, така и по-екзотични. След това ще се отправим към една от най-атрактивните части на старата Барселона – квартала Ел Борн. Ел Борн е пълен с изненади – галерии, музеи, малки, но елегантни магазинчета, стари къщи-палати на търговци от миналото и една много специална църква за местните – Санта Мария дел Мар. Наричана още Морската Катедрала, тази добре запазена църква от 14-ти век е най-внушителният пример на каталунската готика. Програмата ни предвижда разглеждане на църквата и обиколка из уличките на Борн, където ще посетим местен тапас бар. Тук ще имате възможността да пробвате местни специалитети по ваш избор, придружени с чаша каталуснко шампанско (кава), червено вино или местна бира. Ще ви разкажем за културата на хранене тук и историята на тапас, като междувременно ще научите и някоя местна рецепта.

Нощувка

4-ти ден Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия  "Монсерат"

Монсерат или “Вълшебната планина”, както я наричат местните се намира на около 70 км. от Барселона (около 1 час с влак). Монсерат е едно от най-свещените места не само в област Каталуния, но и в цяла Испания. Тук във внушителния, назъбен планински масив спокойно се извисява бенедектинския манастир наречен “Монестир де Монсерат”. Манастирът е основан през 1025 г и се намира на 725 м надморска височина. Тук е изваян бюст на Богордица от черно дърво, известна под името – Черната Мадона. Изградена е готическа галерия, частично запазена и днес, а днешната църква съчетание между готически и ренесансов стил е осветена през 1592 г.. През вековете манастирът се е развивал и разширявал и към днешна дата там живеят около 70 монаси, а през 1881 г. Богородица от Монсерат е обявена за една от покровителките на област Каталуния.

 Привечер трансфер до летището за директен полет до София в 21:55 с авиокомпания Wizz air.

Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени в зависимост от преценката на местния екскурзовод!

Полетно разписание Wizz air 
София 19:20 – Барселона 21:25
Барселона 21:55 – София 01:50

 

Самолетна екскурзия до Барселона, Испания с екскурзовод на български език

ПАКЕТНИ ЦЕНИ В ЛЕВА

дата възрастен в двойна стая единична стая трима възрастни двама възрастни и дете 2-10 г
03.04.2020 1180 лв 1510 лв 3540 лв 3490 лв
16.04.2020 1265 лв 1620 лв 3795 лв 3725 лв
23.04.2020 1280 лв 1650 лв 3840 лв 3770 лв
30.04.2020 1240 лв 1590 лв 3720 лв 3660 лв
21.05.2020 1220 лв 1570 лв 3660 лв 3600 лв

Цените са формирани при цени на самолетните билети към 26.11.2020. При съществена промяна, туроператорът си запазва правото да актуализира пакетните цени

Цената е в лева и включва:

 • самолетен билет София – Барселона – София с редовен полет на авиокомпания Wizz air 
 • приоритетно качване с включени 2 ръчни багажа: малък  багаж до 10кг с размери 40х30х20 см и голям  до 10кг и с размери 55х40х23 см
 • гарантирани съседни места на една резервация
 • индивидуални трансфери летище – хотел – летище
 • 3 нощувки в стандартни стаи със закуски в централно разположени хотели 3* в Барселона. Примерни хотели, които използваме: Sagrada Familia 3*Suizo 3*Travelodge Poblenou 3*.  Възможно е, макар и да се случва рядко, при много ранен час на полета на връщане, туристите да нe успеят да ползват последната закуска в хотела (обикновено закуската започва в 07.00 ч или 07.30 ч). Туроператорът не може да урежда по-ранно начало на закуската в дадения хотел или получаване на закуската под формата на сух пакет
 • медицинска застраховка с "Асистанс" 5000 евро на ЗК Уника
 • пешеходна обиколка  „Стария Готически квартал, пристанището на Барселона и Саграда Фамилия “ около 4 – 5 часа с лицензиран екскурзовод на български език
 • екскурзоводско обслужване на български език за всички екскурзии с лицензиран гид в Барселона!
 • изпращане на летище София от представител на RSP Travel
 • представител на туроператора в Барселона / при група над 15 човека – водач от RSP Travel
 • без компромис в качеството!

Цената не включва:

 • допълнителни екскурзии /заявяват се и заплащат в България/
 • застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Препоръчваме тази застраховка при резервации по ранни записвания! При интерес направете запитване към нас!
 • ВАЖНО: при нощувки в Барселона туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 1 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Условия за записване:

 • минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : всички дати са потвърдени!
 • начин на плащане: депозит – 50% при резервация. Преди да се заплати депозита, задължително потребителят се запознава с договора и общите условия и само тогава се пристъпва към плащане! 
 • доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване. 

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • самолет
 • автобус / микробус (трансфери и допълнителни екскурзии)

Срокове за анулации и неустойки в работни дни :

 • до 60 дни от датата на заминаване – без неустойка, заплащат се само анулационните такси на авиокомпанията
 • от 59 до 30  дни  – неустойка 50 % от пакетна цена
 • от 29 до 15  дни  – неустойка 80 % от пакетна цена
 • от 14  дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Необходими документи:

 • данните от валидна лична карта или международен паспорт. Тази информация ни трябва за договора, за резервация на хотела, за закупуване на самолетните билети и медицинската застраховка!
 • за деца до 18 години, пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • за младоженци и празнуващите годишнини – сертификат за сключен брак.

Допълнителна информация:

 • пътуването до Испания е безвизово, с валидна лична карта или международен паспорт
 • няма медицински изисквания за ваксинации

Пътуване на лица с ограничена подвижност: 

 • Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В БАРСЕЛОНА

с екскурзовод на български език!

 •  Пазара Ла Бокерия, тапас дегустация и квартала Ел Борн" (около 3 часа)

По време на тази обиколка сме предвидили да ви потопим в местната култура на хапване и на живот… Барселона е известна като кулинарна столица, където специалитетите „тапас“ (мезета) са издигнати в култ – с испански привкус, но с френска изтънченост. Ще започнем с разходка из пазара Ла Бокерия – най-големият и най-известният местен пазар, където ще видите както типични продукти за района, така и по-екзотични. Цветните щандове ви приканват да опитате от разнообразните плодове, известния хамон, местни сирена или пък морски специалитети. След това ще се отправим към една от най-атрактивните части на старата Барселона – квартала Ел Борн. На времето възникнал като най-важен търговски квартал в близост до пристанището и старата борса на Барселона, Ел Борн е пълен с изненади – галерии, музеи, малки, но елегантни магазинчета, стари къщи-палати на търговци от миналото и една много специална църква за местните – Санта Мария дел Мар. Наричана още Морската Катедрала, тази добре запазена църква от 14-ти век е най-внушителният пример на каталунската готика. Програмата ни предвижда разглеждане на църквата и обиколка из уличките на Борн, където ще посетим местен тапас бар. Тук ще имате възможността да пробвате местни специалитети по ваш избор, придружени с чаша каталуснко шампанско (кава), червено вино или местна бира. Ще ви разкажем за културата на хранене тук и историята на тапас, като междувременно ще научите и някоя местна рецепта.

Цена 60 лева – цената включва лицензиран екскурзовод на български език / цената е валидна при минимум 4-ма туристи

Допълнително се заплаща на място: Консумацията се заплаща на място в заведението. Ориентировъчна цена за 2-3 вида тапас и напиткa на човек: около 15 евро (може да варира).

 • По стъпките на Модернизма и Гауди (около 4 часа)

Днес ще се потопим в света на Модернизма, където ще обърнем най-вече внимание на един от най-великите световни архитекти и ще разгледаме в детайли творенията на Антони Гауди, човека преобразил завинаги Барселона. Всички негови обекти в града са част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и именно те привличат най-много туристи. Ще останете възхитени от неговите прости, но оригинални природни модели, които използва в сградите си. Творчеството на Гауди е повлияно най-вече от неговата силна религиозност и от любовта му към природата.

Започваме с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с две чудновати къщи от Гауди, панорамната тераса с може би най-атрактивната гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди – неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка ще се придвижим с метро/автобус до улицата Пасеч де Грасия, известна още като улицата на Модернизма. Тук навремето работят най-добрите архитекти, за да построят приказни къщи за богати фамилии от Барселона. Улицата се превръща в център на културата, на социалния живот и на каталунската буржоазия. Тук ще разгледаме фасадите първо на къщата Ла Педрера – странна, вълниста, пясъчна, наричана още Каса Мила. Дело отново на Гауди, тази сграда е била силно критикувана навремето, но днес е една от най-емблематичните сгради на Барселона. На няколко преки от Каса Педрера ще разгледаме и Каса Батьо, най-пъстрото творение на архитекта. По фасадата й може да се открият много детайли, които ни отвеждат към легенди и ни карат да развихрим въображението си. Непосредствено до Каса Батьо ще се запознаете с творчеството на още двама видни местни архитекта и ще научите защо наричат тези къщи „Ябълката на раздора“. Обиколката ни ще продължи пешеходно през площад Каталуния, за да завърши пред един внушителен обект от епохата на Модернизма и началото на 20-ти век. Палау де ла Музика Каталана е една уникална концертна зала, построена като символ на културното възраждане на Барселона. Може би една от най-пищните сгради, които може да видите в цяла Европа с музайки и скулптури по фасадата й, дело на архитекта Доменек и Монтанер и също включена в списъка на ЮНЕСКО.

Цена 75 лева – цената включва вход за Парк Гуел, лицензиран екскурзовод на български език

 • Допълнителна екскурзия Монсерат

Монсерат или “Вълшебната планина”, както я наричат местните се намира на около 70 км. от Барселона (около 1 час с влак). Монсерат е едно от най-свещените места не само в област Каталуния, но и в цяла Испания. Тук във внушителния, назъбен планински масив спокойно се извисява бенедектинския манастир наречен “Монестир де Монсерат”. Манастирът е основан през 1025 г и се намира на 725 м надморска височина. Тук е изваян бюст на Богордица от черно дърво, известна под името – Черната Мадона. Изградена е готическа галерия, частично запазена и днес, а днешната църква съчетание между готически и ренесансов стил е осветена през 1592 г.. През вековете манастирът се е развивал и разширявал и към днешна дата там живеят около 70 монаси, а през 1881 г. Богородица от Монсерат е обявена за една от покровителките на област Каталуния.

Цена: 147 лв /цената включва екскурзовод на български език, транспорт в двете посоки с влак. Цената е валидна при минимум 6 записани

 • Потопете се в магията на фламенкото! 

За желаещите да се насладят на фламенко спектакъл предлагаме 2 опции с предварителна резервация:

        1. Фламенко шоу в Palau Dalmases – в невероятната атмосфера на Бароков дворец ще можете да се насладите на автентично фламенко с изпълнение на живо на песни, китара и cajón (буквален превод – чекмедже). Ако желаете можем да резервираме предварително място за вас.

Цена 59 лв с включена една напитка. Шоуто е с продължителност 1 час / не се изисква минимален брой туристи

      2. Фламенко вечер, разходка из Испания и шоуто на Магическите фонтани

За тези, които искат максимално да се насладят на атракциите, които предлага Барселона, ви предлагаме една вечер, пълна с емоции. Посетете едно от най-старите и признати места за фламенко шоу с напитка или вечеря (по ваш избор). Фамилията на Кармен създава нейното шоу през далечната 1929 година в Испанското село (Пуебло Еспаньол), атракция построена специално за второто Световно Изложение в Барселона. От тогава безброй туристи посещават селището, построено с цел да ви представи всяка една област от Испания с нейните традиции, архитектурен стил и занаяти. Ще се разходите из този музей на открито, който не случайно е наричан миниатюра на Испания със своите над 120 сгради. В една типична андалусийска къща ще се насладите на автентично фламенко и ще усетите страстта на танца. За завършек на вечерта, ви предлагаме опцията да гледате шоуто на Магическите Фонтани, което се провежда в непосредствена близост до Испанското село, на самия площад Испания. Шоуто е на открито, безплатно е и е една от най-красивите гледки, които ще запомните със сигурност от вашия престой в Барселона (в зависимост от сезоните, часовете на провеждане на шоуто на фонтаните се променя, моля да се консултирате предварително с нас). Разглеждането на музея (Испанското село) е с екскурзовод на български език, който ще ви остави на мястото за Фламенко шоу и ще ви обясни къде се намират Магическите фонтани, за да можете след шоуто да се насладите на фонтаните.

Предлагат се три варианта:

Цена: 98 лв / включва вход за Испанското село (открит музей) и екскурзовод, от който ще научите много за всяка една област на Испания, след разходката в селото можете да се насладите на шоуто на Магическите фонтани.

Цена: 158 лв / включва вход за Испанското село (открит музей) и екскурзовод, от който ще научите много за всяка една област на Испания, Фламенко шоу с напитка, след това можете да се насладите на Магическите фонтани.

Цена: 178 лв / включва вход за Испанското село (открит музей) и екскурзовод, от който ще научите много за всяка една област на Испания, Фламенко шоу с тапас вечеря, след това можете да се насладите на Магическите фонтани.
Забележка: тази допълнителна екскурзия се осъществява при минимум 4-ма записани! 

 

Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офиc

Facebookmail